Styrkeprøven etterlyser syklist som syklet på 13-åring

En forbipasserende jente på luftetur med hunden sin ble kjørt ned av en rittets deltagere. (Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix) Les mer Lukk

En 13 år gammel jente ble påkjørt av en syklist som syklet Trondheim-Oslo lørdag ettermiddag. Rittledelsen ber syklisten melde seg.

Jenta var ute og luftet hunden sin da hun ble syklet ned da hun skulle krysse fotgjengerovergangen over riksvei 33 i Totenvika, melder NRK.

Jenta slapp fra uhellet uten skader, men syklisten stanset ikke for å sjekke om det gikk bra med jenta, noe politiet og ledelsen i Styrkeprøven reagerer på.

– Sykkelrytteren som var innblandet i uhellet, skal ha syklet videre uten å stanse eller gi opplysninger om identitet. Som arrangør er dette meget negativt for vårt omdømme, og vi ber derfor vedkommende som har vært innblandet i denne hendelsen, eller vitner til hendelsen, om å kontakte undertegnede, sier arrangementssjef Pål Wiik-Wøien til Styrkeprøvens nettsider.

Daglig leder Morten Mørk i Styrkeprøven sier til NRK at de jobber med å finne ut hvem syklisten var, og at både andre syklister, mannskaper langs løypa og hodekameraer og tidtakingssystemer vil bidra til å løse saken.

Lørdag morgen forsøkte en mann å sabotere sykkelrittet ved å kaste tegnestifter i Klettkrysset noen kilometer sør for Trondheim sentrum. Også i fjor ble det gjort forsøk på å sabotere Styrkeprøven med tegnestifter, da i Gjøvik-området.