– Ukrainsk militærhelikopter skutt ned

Et ukrainsk militærhelikopter er skutt ned ved Slavjansk, og ni personer fryktes å ha omkommet, ifølge det ukrainske forsvaret.

Til tross for at både ukrainske myndigheter og opprørerne i Donetsk-republikken har varslet at det skal være en våpenhvile fram til fredag denne uken, kommer det fortsatt meldinger om kamper.

Ifølge makthaverne i Kiev skjøt opprørerne ned et militærhelikopter over byen Slavjansk tirsdag ettermiddag. Ni personer var om bord i helikopteret. Myndighetene i Kiev frykter at alle om bord mistet livet.

Tidligere tirsdag kom det meldinger om skuddvekslinger i flere byer.

– Separatistene slutter ikke med å skyte mot posisjonen til de ukrainske styrkene, skrev Vladislav Seleznjov, talsmann for Ukrainas forsvarsdepartement, på sin Facebook-side tirsdag.

Ifølge Seleznjov angrep opprørsgrupper en kontrollpost i nærheten av den opprørskontrollerte byen Slavjansk med granat- og bombekastere. I et annet angrep lenger øst mot den russiske grensa, brukte opprørerne våpen, sier han.

Han uttalte at ukrainske styrker ikke hadde vært involvert i noen militær aktivitet, i tråd med våpenhvilen som ble kunngjort av Porosjenko forrige fredag. (©NTB)