Afghansk tolk fikk tre dagers utsettelse

Da han kom til Italia fra Mandal tirsdag, hadde Muradi i utgangspunktet fem dager på seg til å få i gang den byråkratiske prosessen i Italia. Nå får han noen ekstra dager. Foto: Privat Les mer Lukk

Den afghanske tolken Faizullah Muradi som prøver å få oppholdstillatelse i Italia, har rett til å oppholde seg i landet i tre ekstra dager.

Da han kom til Italia fra Mandal tirsdag, hadde Muradi i utgangspunktet fem dager på seg til å få i gang den byråkratiske prosessen i Italia. Når fristen går ut, risikerer han å bli sendt tilbake til Hellas. Deretter frykter han at han sendes videre til Afghanistan, der han er truet på livet av Taliban fordi han kjempet mot dem i regi av den norske ISAF-styrken.

Han har brukt dagene i Lecce til å stå i kø på immigrasjonskontoret. I samråd med sin advokat har han valgt å søke vanlig oppholdstillatelse istedenfor asyl, siden en asylsøknad i Italia trolig ville ødelagt muligheten til å få behandlet saken i Norge.

Bakgrunn: Faizullah (22) kjempet for Norge - ble sendt ut av landet

Fredag ble det klart at han får noen ekstra dager på seg, skriver Dagbladet.

– Nå har jeg fått beskjed om å komme tilbake tirsdag. Dermed har jeg tre dagers utsettelse på grunn av at det ikke er virkedager i helga, sier Muradi til avisen.

Regjeringen vil etter det NTB erfarer trolig instruere Utlendingsdirektoratet (UDI) til å behandle Muradis asylsøknad på nytt. Dersom det er tilfelle, vil det trolig være første gang utlendingsmyndighetene må gå inn i saken til en asylsøker som er sendt ut av landet som følge av Dublin-avtalen.