Toåring fikk kraniebrudd i statue-ulykke i Fredrikstad

Toåringen som fredag ble kritisk skadd da han fikk en statue over seg i en park i Fredrikstad, har fått brudd på kraniet. Det er foreløpig uklart hva som skjedde da ulykken fant sted.

– Han har fått brudd i kraniet, men heldigvis fant ikke legene noen blødning. De frykter for blodpropp og har derfor gitt ham blodfortynnende. Men etter forholdene står det bra til, forteller moren til den skadde toåringen til Fredriksstad Blad.

Gutten har store hevelser i hodet og har hatt tungt for å puste, og er derfor også tilkoblet en pustemaskin.

Uklart forløp

Ulykken skjedde i Kirkeparken ved 15.30-tiden fredag. Kommunen tar saken svært alvorlig og har fjernet bronsestatuen av et rådyr, opplyser Fredrikstad kommune.

Ifølge lokalavisen er det ikke noe ved den massive statuen som gir noe enkelt svar på hva som har skjedd.

– Kriminalteknikerne er ikke ferdige. Det ligger ikke helt opp i dagen hva som har skjedd, vi er usikre på det totale bildet, sier operasjonsleder Aage Martin Schie i Østfold politidistrikt.

Klatret ikke

Moren var sammen med sin bror og sønnen da ulykken inntraff.

– Han gikk rundt statuen og tittet, og prøvde å leke med den. Men han er for liten til å klatre på statuen. Broren min og jeg var bare noen meter unna, da han dyttet på statuen og den falt mot ham, forklarer moren.

Statuen falt ifølge moren mot gutten slik at han ble slått til i bakhodet og falt.

Gutten ble først undersøkt på akuttmottaket i Fredrikstad, før han ble fløyet med luftambulanse til Ullevål sykehus i Oslo.