Sinne over flere voldtekter i India

Your browser doesn't support HTML5 video.

Tenåringsjenter funnet hengt etter gruppevoldtekt i India Les mer Lukk

Flere nye voldtektssaker har skapt sinne i India. Samtidig sier den nye regjeringen at den vil nedsette en krisegruppe for voldtektssaker for å sikre rask behandling.

Torsdag ble det kjent at to kusiner på 14 og 15 år ble funnet hengt i et tre i distriktet Budaun i delstaten Uttar Pradesh. Obduksjonen av jentene bekrefter at de ble voldtatt flere ganger og at de døde av henging.

Det er fremdeles uklart om jentene begikk selvmord eller om noen har hengt dem for å unngå at de snakket om saken, sier politimann Mukul Goel til AFP.

I en annen voldtektssak gikk faren til den hovedmistenkte til et brutalt angrep på offerets mor, etter at offerets familie nektet å trekke tilbake beskyldningene mot hans sønn, opplyser politiet fredag. Faren er nå pågrepet.

Aktivister og politikere mener sakene viser at myndighetene i Uttar Pradesh ikke tar behandlingen av seksualforbrytelser på alvor.

Les også: Tenåringer funnet døde etter gruppevoldtekt i India

Pågrepet

Tre menn, blant dem en politimann, er pågrepet i forbindelse med gruppevoldtekten av de unge jentene i Budaun, og fortsatt letes det etter ytterligere to mistenkte, opplyser politiet i Uttar Pradesh fredag.

Ifølge indiske medier har to politimenn fått sparken på grunn av sin behandling av saken, i tillegg til den ene som er pågrepet. Barnevernsminister Maneka Gandhi sier imidlertid til nyhetsbyrået Press Trust of India at enhver politimann som har vært involvert i saken, bør avskjediges.

– Politiet handler fremdeles ikke på riktig måte, sa Gandhi og kritiserte det hun kalte politi-slapphet.

Velferdsministeren sa også at hun planlegger å nedsette en krisegruppe for voldtektssaker for å sikre at voldtektsofre får rettferdighet raskt.

Rapport

Indias innenriksminister Rajnath Singh ba fredag delstatsregjeringen i Uttar Pradesh om å avgi rapport om voldtekten i Budaun, opplyser en talsperson for departementet fredag.

Saken er en av de første store utfordringene Indias nyvalgte statsminister Narendra Modi og hans fire dager gamle regjering møter, og den er bare en av flere voldtekter som har utløst landsomfattende protester og internasjonal kritikk.

India reviderte landets lover om seksualforbrytelser etter at en student ble gjengvoldtatt på en buss i New Delhi desember 2012, men nye voldtektssaker fortsetter likevel å ryste landet.