Eirik Jensen løslatt fra varetekt

LØSLATT: Politimannen Eirik Jensen har sittet varetektsfengslet siden han ble pågrepet 24. februar. Fredag ble han løslatt. Foto: NTB scanpix Les mer Lukk

Den korrupsjonssiktede politimannen Eirik Jensen (56) er løslatt fra varetekt.

– Spesialenheten har nå gjennomført de etterforskningsskitt som var nødvendig før en løslatelse. Faren for at siktede kan forspille bevis anses nå som mindre, og dermed er det ikke lenger behov for å holde ham i varetekt, sier etterforskningsleder Liv Øyen i Spesialenheten.

Skulle sitte lenger

Jensen fikk tirsdag forrige uke forlenget varetektsfengsling i én uke med brev- og besøksforbud. Spesialenheten for politisaker ba om to uker og anket Oslo tingretts kjennelse til Borgarting lagmannsrett, der de fikk medhold.

Eirik Jensen anket avgjørelsen, men Høyesterett forkastet anken onsdag. Jensen skulle derfor sitte i varetekt til tirsdag. Likevel ble Jensen fredag overraskende løslatt.

– Det at siktede løslates, endrer ikke grunnlaget for siktelsen eller mistanken om grov korrupsjon, sier Øyen.

Gjenstår mye etterforskning

Eirik Jensen har sittet i varetekt siden han ble pågrepet 24. februar, siktet for grov korrupsjon i forbindelse med en stor narkotikasak som er under etterforskning. Han er ikke siktet i selve narkotikasaken, men for å ha lagt til rette for smugling.

Politioverbetjenten har hele tiden nektet straffskyld for siktelsen om grov korrupsjon.

– Det gjenstår fortsatt mye etterforskning, og det er forventet at arbeidet vil pågå i flere måneder fremover. Målet er å komme fram til et korrekt resultat som bekrefter eller avkrefter mistanken som nå foreligger, sier Øyen.

– Trenger fred og ro

Jensens forsvarer, advokat Jens-Ove Hagen, maner til ro rundt sin klient.

– Politikolleger, sammen med helsepersonell, har nå sørget for å bringe ham til et sted der han vil bli holdt skjermet, skriver Jensens forsvarer Jens-Ove Hagen i en pressemelding.

– Etter å ha vært holdt innesperret og fratatt all kontakt med familie, venner og arbeidskolleger i det meste av varetektsperioden, er han svært sliten, psykisk og fysisk, heter det videre i pressemeldingen.