Brannen i Aure under kontroll, evakuerte flytter hjem

Brannen i Aure under kontroll, evakuerte flytter hjem Les mer Lukk

Brannvesenet fikk sent torsdag kveld gress- og lyngbrannen på Skardsøya i Aure i Møre og Romsdal under kontroll. De rundt 50 evakuerte fikk flytte tilbake samme kveld.

Det melder politiet på Twitter i 22.30-tiden. Den viktigste grunnen til at brannen syntes å være under kontroll, er at brannhelikopteret rettet hovedinnsatsen tidlig i slukningsarbeidet mot spredningen mot bebyggelsen nordover.

Operasjonsleder Sigvart Iversen opplyser til NTB at spredningen vestover ble håndtert med slukking i form av pisking, mens det ble forberedt branngate for spredningen østover.

Brannen skal ifølge Tidens Krav ha startet på en høyde over Skipnes i Skardsbukta torsdag ettermiddag, og truet i flere timer bebyggelsen som ligger bare rundt en kilometer unna.

Over 50 fastboende og turister fulgte politiets oppfordring om å evakuere bolighus og hytter og samle seg i evakueringssenteret som er opprettet i grendehuset på Vihalsen. De fikk i løpet av kvelden få lov til vende tilbake.

I tillegg til brannmannskaper, helikopter og Sivilforsvaret, deltok også lokale bønder i slukkingen, blant annet ved hjelp av traktortrukne vannspredere. Etterslukking vil trolig pågå natten igjennom.

– Heldigvis har vi lyse fine netter her nå for tiden, så det er mulig å drive slukningsarbeid til ganske langt på natt, dersom det er behov for det, sier Iversen.