Krimteknikere i Stavanger må vente til fredag

Det brøt ut brann i en tidligere hermetikkfabrikk i Verksgaten i Stavanger onsdag ettermiddag. Den tidligere hermetikkfabrikken er bygget om til et leilighetskompleks. To bygninger er totalskadd. (Foto: Jan Inge Haga/Stavanger Aftenblad / NTB scanpix) Les mer Lukk

Først fredag kan politiets krimteknikere regne med å gjøre undersøkelser på branntomta i Stavanger. Brannvesenet vil drive med etterslokking fram til klokken 23 torsdag kveld.

– Det er for farlig å gå inn i bygningen foreløpig. Vi tar ikke sjansen på at bygningen skal rase sammen, sier brigadesjef Sven Kåre Hagevik, til Stavanger Aftenblad.

Han sier at brannmannskapene vil etterslokke på tomten fram til klokken 23 og at man deretter vil vurdere om mannskapene skal være på stedet også natt til fredag.

– Brannstedet vil selvfølgelig bli undersøkt når åstedet er kaldt, da vil krimteknisk inn og se på dette. Det er imidlertid ingenting som tyder på at brannen er påsatt foreløpig, men vi kan selvfølgelig ikke utelukke det, sier operasjonsleder Victor Jensen i Rogaland politidistrikt.

Det var like før klokken 15.00 onsdag ettermiddag at det begynte å brenne i et gammelt rødt bygg i Verksgata. Flammene spredde seg til én annen bygning, og begge byggene er totalskadd.

I en av bygningene lå det lagret kunst av kunstneren Terry Nilssen-Love. Brannmannskapene har klart å berge hundrevis av hans bilder til en verdi av flere millioner kroner. Bildene ligger nå til tørk i gymsalen til brannvesenet.

– Det er veldig kjekt at vi kunne hjelpe til på denne måten også. Kanskje vi kan få kjøpt et par bilder for å pynte opp på brannstasjonen, sier brigadesjef Hagevik smilende til avisen.