Spesialenheten: Trolig løslatelse av Eirik Jensen

Korrupsjonssiktede Eirik Jensen fikk tirsdag forrige uke forlenget varetektsfengsling i én uke med brev- og besøksforbud. Foto: NTB scanpix. Les mer Lukk

Den korrupsjonssiktede politimannen Eirik Jensen må sitte i varetekt til tirsdag 3. juni, har Høyesterett avgjort. Samtidig varsler Spesialenheten at det nå ligger an til løslatelse.

Jensen fikk tirsdag forrige uke forlenget varetektsfengsling i én uke med brev- og besøksforbud.

Spesialenheten for politisaker ba om to uker og anket Oslo tingretts kjennelse til Borgarting lagmannsrett, der de fikk medhold.

Eirik Jensen anket avgjørelsen. Onsdag ble det klart at Høyesterett forkaster anken og at den siktede politimannen dermed må sitte i varetekt til førstkommende tirsdag.

Les også: – Denne gangen er jeg både skuffet og overrasket

Bevisforspillelse

Etterforskningsleder Liv Øyen i Spesialenheten har tidligere varslet at de trolig ikke kommer til å kreve forlenget varetekt etter denne perioden. De delene av etterforskningen der det er fare for forspillelse av bevis, er mulig å gjennomføre innen fengslingen utløper, mener enheten.

Onsdag bekreftet Øyen dette overfor NTB.

– Dersom det ikke dukket opp noe helt uventet, går det mot løslatelse, sier hun.

Les også: Jensen fengslet i ytterligere én uke

Fortvilet

Eirik Jensens forsvarer, advokat Jens-Ove Hagen var onsdag ikke tilgjengelig for kommentar, men uttalte etter avgjørelsen i lagmannsretten at Jensen var fortvilet over avgjørelsen.

– Han hadde store forhåpninger om at nok fikk være nok, sa Hagen.

Les også: Eirik Jensen kan bli løslatt i juni

Eirik Jensen har sittet i varetekt siden han ble pågrepet 24. februar, siktet for grov korrupsjon i forbindelse med en stor narkotikasak som er under etterforskning. Han er ikke siktet i selve narkotikasaken, men for å ha lagt til rette for smugling.

Politioverbetjenten har hele tiden nektet straffskyld for siktelsen om grov korrupsjon.