Skuffet og overrasket over forlenget Jensen-fengsling

FORSVARER: Jens-Ove Hagen (bildet) forsvarer den korrupsjonssiktede politioverbetjenten Eirik Jensen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Les mer Lukk

Den korrupsjonssiktede politimannen Eirik Jensen anker lagmannsrettens kjennelse om at han må sitte ytterligere en uke i varetekt.

Det bekrefter Jensens forsvarer Jens-Ove Hagen overfor NTB.

Tirsdag ble det kjent at Spesialenheten for politisaker fikk medhold i sin anke i Eirik Jensen-saken, og politimannen må sitte ytterligere én uke i fengsel.

– Denne gangen er jeg både skuffet og overrasket, sier Jensens forsvarer Jens-Ove Hagen til NTB.

Han sier Jensen er fortvilet over lagmannsretten har funnet det nødvendig å utvide varetektsperioden med en uke.

– Han hadde store forhåpninger om at nok fikk være nok, sier Hagen som sier de nå vil anke lagmannsrettens kjennelse på grunn av feil ved saksbehandlingen.

Les også:Eirik Jensen kan bli løslatt i juni

Anket

Politimannen fikk tirsdag forrige uke forlenget varetektsfengsling i én uke med brev- og besøksforbud. Spesialenheten ba om to uker og anket Oslo tingretts kjennelse til Borgarting lagmannsrett.

Spesialenheten anket fordi den mente at en uke ville bli for knapp tid for å gjennomføre de etterforskningsskrittene den mener er nødvendig før løslatelse, sa Øyen da kjennelsen forelå. Tirsdag fikk Spesialenheten medhold.

– Det betyr at vi kan avslutte de etterforskningsskritt hvor det er fare for forspillelse av bevis før løslatelse, sier Liv Øyen i en pressemelding.

Øyen leder etterforskningsavdeling Øst-Norge i Spesialenheten for politisaker.

Les også:Gir 17,8 millioner ekstra til Jensen-saken

Framdrift

Jensen undergis brev- og besøkskontroll i hele fengslingsperioden, skriver lagmannsretten i sin kjennelse.

– Det er god framdrift i etterforskningen, men det gjenstår fortsatt mye arbeid. Vi forventer at etterforskningen vil pågå i flere måneder fremover. Saken har et alvorlig innhold og målet er å komme fram til et riktig resultat, enten det bekrefter eller avkrefter mistanken, sier Øyen.

Siktelsen bygger på et omfattende etterforskningsmateriale. Det er innhentet en betydelig mengde informasjon gjennom blant annet beslag i gjenstander, dokumenter og teledata. Det er opptatt forklaringer fra mer enn 90 vitner.

Politioverbetjent Jensen har hele tiden nektet straffskyld for siktelsen om grov korrupsjon i forbindelse med en større narkotikasak.