Mekler fortsatt i Oslo – mulig streikestart utsatt

JOBBER VIDERE: Meklingsmann Geir Engebretsen forsøker å få partene i Oslo Kommune forsatt til en felles enighet. (Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix) Les mer Lukk

Godt over ett døgn på overtid, mekler partene i Oslo kommune fortsatt. Dermed blir det ikke streikestart tirsdag morgen.

Over 30 timer på overtid, og etter en pause natt til mandag, er oppgjøret for offentlig sektor i hovedstaden fortsatt ikke i havn. Ettersom meklingen fortsatt pågår, skal de ansatte i kommunen møte på jobb som vanlig tirsdag, inntil en eventuell annen beskjed blir gitt.

Oslo kommune la like før klokken 7 tirsdag ut en melding der det heter at «Det er (...) ikke streik fra arbeidstidens begynnelse». Dette er vanlig praksis så lenge det fortsatt mekles og det verken er noen løsning eller brudd.

Siste: Enighet i Oslo kommune - streiken avverget

– God fremgang

Klokken 4 natt til tirsdag, sa mekler Geir Engebretsen til NRK at det var god fremgang i meklingen.

Han opplyste at partene hadde gjort seg ferdig med alle punkter bortsett fra økonomien, men at det fortsatt ville ta noen timer før det eventuelt kunne foreligge en løsning.

At partene fortsatt satt sammen godt over et døgn på overtid, betyr at selv om forhandlingene er svært vanskelige, så har ikke avstanden partene imellom vært større enn at det fortsatt er håp om å finne en løsning.

I Oslo, som i Kommune-Norge for øvrig, er det spesielt arbeidstidsbestemmelsene for lærerne det er vanskelig å bli enige om. I tillegg kommer spørsmålet om størrelsen på lønnstilleggene.

Arbeidstid

Hovedorganisasjonene YS, LO, Unio og Akademikerne forhandler direkte med Oslo kommune på Royal Christiania Hotel.

Mye taler for at de har fått det samme tilbudet som de som tilhører det såkalte KS-området: et lønnstillegg tilsvarende frontfaget på 3,3 prosent og en arbeidstidsordning som pålegger lærerne å være på skolen 7,5 timer hver dag.

Arbeidstidsordningen har ført til svært kraftige reaksjoner i KS-området og kan medføre at forhandlingsløsningen blir nedstemt i uravstemningene.