Tre skoleforbund varsler streik

Tre skoleorganisasjoner sier nei til Riksmeglerens skisse i kommuneoppgjøret. Det kan bli streik om to uker eller til høsten.

Norsk Lektorlag og de to LO-tilknyttede skoleforbundene Musikernes Fellesorganisasjon og Skolenes Landsforbund sier alle ifølge VG nei til oppgjøret og kan ta ut medlemmer i streik.

– Vi har ikke anbefalt skissen, i stor grad fordi vi mener arbeidstidsavtalen ikke er god nok. KS har over år presset på og sørget for at arbeidstidsavtalen gradvis blir dårligere, sier lederen i Norges Lektorlag Gro Elisabeth Paulsen.

Ingen av de tre forbundene er krystallklare når det gjelder om de vil gå ut i skolestreik når skolene går ut i ferie.

– Ett alternativ er å ta ut noen få nå og så ta en større streik til høsten, sier Paulsen.

Utdanningsforbundets leder i Rogaland, Gunn Reidun Tednes Aaserød, og klubbleder ved St. Svithun ungdomsskole i Stavanger, Marit Øvrebø, er også sterkt kritisk til avtalen Utdanningsforbundet har inngått med kommunene. Når avtalen går til uravstemning blant medlemmene er de sikre på at det blir nei. I så fall kan det bli det streik til høsten, ifølge fylkesleder Aaserød.

– Jeg føler at her tråkker de på oss. Vi er folk med høy utdanning, men de gir blanke, sier Øvrebø til NRK.

Øvrebø er særlig kritisk til punktet i avtalen om at lærere nå må være til stede på skolen 7,5 timer per dag i skoleåret.