Japanske popidoler angrepet av mann med sag

Den japanske popgruppen AKB48 er en av de største suksessene i japansk popindustri. Nå er to av jentene innlagt på sykehus etter å ha blitt angrepet under en opptreden. Foto: Toshifumi Kitamura (Reuters) Les mer Lukk

To tenåringsjenter som er med i ett av Japans mest populære popband, er innlagt på sykehus etter å ha blitt angrepet av en mann utstyrt med sag.

Angrepet skjedde idet bandet AKB48 hadde en gratis minikonsert der fans sto i kø for å bli fotografert sammen med popidolene.

Rina Kawaei (19) og Anna Iriyama (18) brakk begge høyre hånd og ble påført en rekke kutt i armer og hode da mannen gikk løs på dem med en 50 centimeter lang sag under arrangementet i Iwate nord i Japan søndag.

Begge var mandag innlagt på sykehus, men de vil bli utskrevet tirsdag, ifølge en uttalelse fra gruppen. Fans har fortalt til japanske medier at de hørte et skrik fra en av de unge artistene idet mannen gikk til angrep. Deretter kastet sikkerhetsvakter og andre blant publikum seg over mannen og holdt ham fast til politiet ankom.

En ansatt skal også ha blitt skadd under tumultene. En 24 år gammel mann, som beskrives som arbeidsløs, er pågrepet av politiet, mistenkt for drapsforsøk.

AKB48 er ett særskilt japansk popfenomen og er en blanding av talentshow og popband. Over 100 jenter konkurrerer om å være blant bandmedlemmene hver gang det skal gis ut en ny hit. Konseptet er blitt en gullgruve, ikke minst på grunn av en stor tilhengerskare, som kan møte jentene på minikonserter over hele landet. Jentene er også aktive på sosiale medier, der de pleier kontakt med fansen.