Kripos kobles inn i etterforskning av barnedødsfall

Spesialister fra Kripos er hentet inn for å bidra i etterforskningen av dødsfallet til åtte år gamle Monika Sviglinskaja i Sund kommune i Hordaland i 2011.

Hordaland politidistrikt avgjorde forrige uke at etterforskningen av dødsfallet skulle gjenopptas, skriver Bergens Tidende.

Den litauiske jenta ble funnet død i sitt hjem på Steinsland i Sund kommune 14. november 2011. Ni måneder senere ble saken henlagt. Politiet mente det ikke lå noe straffbart bak jentas død.

Asbjørn Hansen, som de siste årene har vært konsulent i et privat utredningsselskap, konkluderte i en rapport nylig med at etterforskningen straks måtte gjenopptas, og at politiet må se på saken med nye øyne. Advokat Stig Nilsen, som representerer den avdøde åtteåringens mor, engasjerte den tidligere Kripos-toppen som privat sakkyndig. I et brev til Hordaland politidistrikt krevde advokaten at saken blir gjenopptatt.

– Vi har fått noen av Kripos' mest erfarne etterforskere til å gå gjennom saken i sin helhet. Bakgrunnen er brevet fra bistandsadvokaten, hvor han blant annet har bedt om at saken skal ses på med ferske øyne, sier politiinspektør Sidsel Isachsen i Hordaland politidistrikt til avisen.

Isachsen tok selv avgjørelsen om å henlegge saken sensommeren i 2012. Hun sier det er for tidlig å si noe om hva som vil skje dersom Kripos skulle komme til at saken ikke ble godt nok etterforsket.

– Vi har fått bekreftet at Kripos vil bistå med en gjennomgang av saken. Vi avventer deres konklusjoner før vi bestemmer oss for hva som eventuelt skal gjøres videre, sier hun.