Naboer rystet etter drap på toåring

Blomster og lys på åstedet hvor den drepte to år gamle jenta ble funnet på Ellingsrud. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix) Les mer Lukk

Naboer tenner lys og legger ned blomster for den to år gamle jenta som ble drept på Ellingsrud i Oslo. Flere av naboene ble vitne til de grufulle hendelsene.

Da politiet rykket ut til et masseslagsmål på Ellingsrud i Oslo fredag, ble den to år gammel jenta funnet drept på gata. En mann er pågrepet, siktet for drap.

Åstedet er av politiet blitt beskrevet som «svært kaotisk».

Til VG sier vitner at jenta ble båret ut av leiligheten med skader, før hun ble lagt på gresset minst hundre meter fra leiligheten. Her fikk hun senere førstehjelp fra ambulansepersonell som kom til, men livet sto ikke til å redde.

Utenfor leiligheten skal gjerningsmannen ha blitt lagt i bakken av flere personer, ifølge vitnene. Politiet kom til stedet like etter.

Naboer forteller til flere medier at de er rystet og sjokkerte over det som er skjedd.

Bakgrunn:Toåring drept i Oslo – mann drapssiktet

Grep inn

En mann som Dagbladet har snakket med, forteller at han grep inn for å bidra til å få stanset volden.

– Jeg kom hjem fra moskeen. Sønnen min møtte meg i døra. Utenfor på området var det ei dame i blodig kjole som sto og ropte etter hjelp.

I kaoset utenfor leiligheten var blant annet en mann med kniv.

– Han ble holdt av andre personer. Jeg gikk bort og brøt opp armen hans og løsnet kniven, sier vitnet til Dagbladet.

Ifølge vitnet hadde alle voldshandlingene tilsynelatende skjedd inne i leiligheten.

Se også:Toåring drept på Ellingsrud

Tente lys

Kåre Snellingen (79) bor i lavblokka bak stedet der den to år gamle jenta ble funnet død. Han og kona var de første som tente lys på åstedet fredag kveld.

– Jeg synes det er forferdelig at noe slikt kan skje her på Ellingsrud hvor det er så rolig og fredelig, sier Snellingen til Aftenposten.

Senere er flere lys kommet til, og Snellingen har tatt turen ned for å sjekke at ikke lysene er sluknet i duskregnet.

– Jeg har bodd her i 50 år, helt siden boligområdet var nytt i 1963. Det har aldri skjedd noe lignende her tidligere, sier Snellingen.

Se også:Politiets pressekonferanse om knivstikkingen (i opptak)

Flere skadd

To kvinner med nær relasjon til barnet er innlagt på sykehus, men politiet kan ikke si noe om omfanget på skadene deres. Ytterligere tre personer, blant dem den siktede mannen, er skadd.

– En mann er foreløpig siktet for forsettlig drap. Vi kan ikke utelukke andre siktelser, sa politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby i Oslo politidistrikt til NTB fredag kveld.

Den drapssiktede mannens bakgrunn eller tilknytning til den drepte jenta, vil ikke politiet kommentere, men det skal dreie seg om en mann i 30-årene. Han skal være lettere skadd.

Meldingen om en slåsskamp utendørs i Dragonstien kom til politiet like før klokka 16.30 fredag ettermiddag.

Les også:En person død etter knivstikking på Ellingsrud