Lagerbrann i Sandnes slukket

Brannen i det gamle egglageret i Sandnes i Rogaland var slukket tidlig fredag morgen. Den ble trolig forårsaket av vedlikeholdsarbeid på taket.

I 6-tiden tvitret brannvesenet i Sør-Rogaland at etterslukking pågår, og at den vil fortsette utover formiddagen.

I forbindelse med brannen etterlyste politiet en bil som ble lokalisert like etter midnatt. De fire mennene i bilen forklarte at de hadde utført vedlikeholdsarbeid på taket. Politiet tvitret i 3.30-tiden at dette arbeidet trolig forårsaket brannen.

Ved 1.30-tiden natt til fredag var brannen, som ble meldt til politiet klokka 22.47 torsdag, fortsatt ikke under kontroll. Den ble forsøket stoppet i en brannskiller. Et brannmannskap på 26 forsøkte da å slukke flammene.

I 2-tiden ble det opplyst at ilden var under kontroll, og at slukkingen ville foregå hele natten. Klokka 3.30 hadde 1.500 kvadratmeter av taket brent opp. Beboere i området ble bedt om å holde dører og vinduer lukket på grunn av giftig røyk som ble utviklet fordi det brant i et lag med tjærepapp på taket.

– Bygget har en grunnflate på 7.000 kvadratmeter, så dette er en seig brann. Men vi jobber så godt vi kan, sa vaktleder Odd Magne Pedersen i brannvesenet i Sør-Rogaland til Stavanger Aftenblad.

Bygget har de siste årene fungert som lagringssted for biler, husholdningsartikler og møbler. I tillegg holder et tømmerfirma til der, og flere bruker bygningen til verksted.