– Åtte ukrainske soldater drept øst i Ukraina

Ukrainske soldater forsøker å slå ned de prorussiske opprørerne øst i landet, men nå er ytterligere åtte soldater drept under en operasjon i nærheten av Donetsk. Dette bildet er tatt ved byen Slavjansk for snart en måned siden. Foto: Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Minst åtte ukrainske soldater er drept og 18 såret i sammenstøt med prorussiske separatister øst i Ukraina, melder flere sikkerhetskilder.

De hardeste kampene fant sted et par mil sør for industribyen Donetsk natt til torsdag, som nå kontrolleres av prorussiske separatister, melder nyhetsbyrået Reuters.

Det er også meldt om sammenstøt i naboregionen Luhansk, men der er det ikke kommet opplysninger om at kampene har krevd liv.

– Separatister angrep

Journalister fra nyhetsbyrået AP sier de har sett elleve drepte ukrainske soldater ved en kontrollpost i nærheten av landsbyen Blahodatne i Donetsk. Flere militære kjøretøy sto utbrent på stedet, og ifølge lokale innbyggere ble om lag 30 ukrainske soldater såret i sammenstøtet. De sier også at soldatene ble angrepet av prorussiske separatister.

Torsdag fortsatte også kampene rundt byen Slavjansk, et annet kjerneområde for separatistene.

Presidentvalg

Det ukrainske forsvaret har iverksatt en militæroperasjonen i de østlige delene av landet i et forsøk på å slå ned separatistene før søndagens presidentvalg.

Ukrainas midlertidige president Oleksandr Turtsjynov kunngjorde torsdag at regjeringen vil gjennomføre en «siste fase» i militæroperasjonene mot de militante separatistene.

– Vi er klar til å rense terroristene ut av regionene Luhansk og Donetsk, sa presidenten da han besøkte en militærbase øst i landet.