Høie kan ikke love sykehus-redning i Telemark

Helseminister Bent Høie kan ennå ikke gi noen løfter om han vil stanse nedleggelsene i Telemark. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Les mer Lukk

Helseminister Bent Høie (H) kan ennå ikke si om han vil gripe inn for å hindre nedleggelser av akutt- og døgnfunksjonene ved sykehusene i Rjukan og Kragerø.

Styret ved Sykehuset Telemark vedtok tirsdag denne uken å legge ned akutt- og døgnfunksjonene i Rjukan og Kragerø. Saken skal behandles av styret i Helse sør-øst 19. juni. Høie kan derfor ikke si sin mening om saken ennå.

– Nå skal denne saken vider til behandling hos Helse sør-øst, og så havner den på mitt bord til slutt. Det er for tidlig for meg å si noe om dette nå, sier Høie til Klassekampen.

I regjeringserklæringen lover Høyre og Fremskrittspartiet å «stoppe nedleggelser av akutt- og fødetilbud som ikke er begrunnet med pasientsikkerhet og kvalitet, før nasjonal helse- og sykehusplan er behandlet». Sykehusplanen kommer på plass til neste år, men det kan likevel skje endringer før den tid, forteller Høie.

– Det vil komme endringer i sykehustilbudet hele veien, selv om vi jobber med en nasjonal sykehusplan, sier statsråden.

I den nasjonale sykehusplanen vil det komme klare rammer for de ulike lokalsykehusene.