– Prins Charles sammenlignet Putin med Hitler

Prins Charles skal ha sammenlignet Russlands president Vladimir Putin med Adolf Hitler under et besøk i Canada. Foto. Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Prins Charles skal ha sammenlignet Russlands president Vladimir Putin med Adolf Hitler under et besøk i Canada.

Uttalelsen falt angivelig under en samtale den britiske tronarvingen hadde med Marienne Ferguson, en 78 år gammel jøde som måtte flykte fra hjemlandet Polen da nazistene okkuperte landet under andre verdenskrig.

Ferguson kom seg til Canada sammen med foreldrene, en søster og bestemoren, men resten av familien ble drept under holocaust.

Under slutten av samtalen kom prins Charles inn på dagens situasjon i Ukraina, og det var i den forbindelse han ifølge Daily Mail sammenlignet Russlands president Vladimir Putin med Adolf Hitler.

Bekrefter

Flere journalister var til stede og Ferguson bekrefter selv at uttalelsen falt.

– Prinsen sa: Og nå gjør Putin akkurat det samme som Hitler, forteller 78-åringen.

– Jeg må si meg enig med ham, noe jeg er sikker på at mange andre også gjør. Jeg var overrasket over at han kom med kommentaren ettersom jeg vet at de kongelige ikke skal si slike ting, men det var veldig dyptfølt og ærlig, forteller Ferguson.

Clinton-kritikk

USAs tidligere førstedame og utenriksminister Hillary Clinton måtte tåle skarp kritikk i Washington nylig da også hun trakk parallellen mellom den russiske presidenten og Hitler.

Bakgrunnen for sammenligningen var Moskvas planer om å utstede russiske pass til etniske russere på Krim-halvøya.

– Vel, dette høres kjent ut. Det var akkurat det Hitler gjorde på 1930-tallet, sa Clinton.