Blokade mot hurtigruteskip

Politiet ble tilkalt da fagorganiserte blokkerte lossingen av hurtigruteskipet Trollfjord i Tromsø mandag, her i samtale med lederen av Tromsø Havne- og Transportarbeiderforening Geir Ingebrigtsen (t.h.). Foto: Jan-Morten Bjørnbakk (NTB scanpix) Les mer Lukk

Et hundretalls fagorganiserte demonstrerte mandag mot det de kaller streikebryteri fra rederiet Nor-Lines og blokkerte lossingen av hurtigruteskipet Trollfjord på Tromsø havn.

14 organiserte havnearbeidere fra Tromsø har siden 8. desember i fjor vært utestengt fra Tromsø havn etter at de gikk ut i sympatistreik for å støtte boikotten av Risavika terminal i Stavanger.

I november startet Transportarbeiderforbundet boikott ved Risavika Terminal utenfor Stavanger, fordi havna nekter å skrive under en tariffavtale med forbundet. Siden november har konflikten spredt seg til sympatiaksjoner i Tromsø og Mosjøen og Drammen.

Politiet meldte mandag ettermiddag først om amper stemning på stedet. Ved 16-tiden oppdaterte politiet med at det var rolig, men at de ville fortsette å være til stede for å forhindre ordensforstyrrelser.