Innstiller letearbeid etter savnede i Sør-Korea

Over 100 personer er fortsatt savnet etter at ferja Sewol kantret og sank utenfor kysten av Sør-Korea i påsken. Foto: AFP / NTB Scanpix Les mer Lukk

Leteaksjonen etter de mange savnede fra ferjeforliset i Sør-Korea er midlertidig innstilt på grunn av dårlig vær. Mange fortvilte pårørende frykter deres kjære aldri vil bli funnet.

Over 100 personer er fortsatt savnet etter at ferja Sewol kantret og sank for halvannen uke siden.

En kraftig storm og høyt tidevann førte til at sørkoreanske myndigheter lørdag besluttet å innstille arbeidet med å finne flere døde og hente dem ut av ferja.

– Det dårlige været kommer til å fortsette i Jindo-området gjennom hele helgen, sier en talsmann for den sørkoreanske kystvakten.

– Arbeidet med å finne flere savnede trekker ut, og mange pårørende er nå bekymret for at deres kjære kanskje aldri vil bli funnet, sier talsmannen videre.

48 jenter på samme rom

Redningsmannskapene har funnet mange døde, blant annet 48 jenter som hadde stuet seg sammen i samme rom, ifølge CNN. Alle med redningsvest på, men som tydelig hadde fulgt mannskapets ordre om at alle passasjerer måtte gå tilbake på lugarene sine og vente der på videre beskjed.

En beslutning som viste seg å være fatal og som mannskapet har fått mye kritikk for.

Les også: Mannskapet fikk ordre om å forlate ulykkesferje

Dårlig sikt

187 personer er til nå funnet omkommet mens 115 fortsatt ikke er gjort rede for. Myndighetene tror de aller fleste befinner seg inne i den havarerte ferja.

Dykkerne som gjennomsøker ferja har mange utfordringer i tillegg til det dårlige været. Vannet er grumsete med liten sikt, og det er sterk strøm. Mange vrakdeler flyter omkring inne i ferja og det er vanskelig å få åpnet dører som presses igjen av vannmassene.

Sewol hadde 476 personer om bord da den sank 16. april. De aller fleste passasjerene var elever som var på skoletur.