Frp-tall: 130 asylbarn får opphold i Norge

Justisminister Anders Anundsen (Frp) har regnet ut at rundt 130 asylbarn, eller totalt 315 personer medregnet foreldre og småsøsken, får opphold i Norge med regjeringens nye engangsløsning. Foto: NTB scanpix. Les mer Lukk

Justisminister Anders Anundsen (Frp) har regnet ut at rundt 130 asylbarn, eller totalt 315 personer medregnet foreldre og småsøsken, får opphold i Norge med regjeringens nye engangsløsning.

Over 600 barn har bodd i mer enn tre år på norske asylmottak uten oppholdstillatelse. Dette er barn som har fått avslag på asylsøknadene og avslag på begjæringer om omgjøring. mange av dem bor sammen med foreldre og andre søsken under 18 år.

Asylavtalen mellom regjeringspartiene og støttepartiene KrF og Venstre gjør ifølge Anundsens regnestykke at om lag 130 av de over 600 barna får bli i Norge, skriver Vårt Land.

Les også: Bare hvert sjette asylbarn får bli i Norge

De øvrige barna må forlate landet sammen med sine familier, i tråd med utlendingsforvaltningens vedtak. Leder av Norgesprogrammet i Redd Barna, Janne Raanes, mener regnestykket viser at regjeringen ikke har prioritert hva som er til det beste for barna.

– Her har Fremskrittspartiet vunnet fram med kravet om å gi opphold til færrest mulig, sier hun til avisen.

Les også: Rapport: Frykt for politiet tærer på asylbarna

Anundsen viser på sin side til at engangsløsningen ikke skal være et generelt amnesti for barn uten oppholdstillatelse, og at løsningen omfatter familier som oppfyller bestemte vilkår.

Målet er å få en slutt på at barn blir boende på mottak etter endelig avslag, forklarer han.