Fortsatt varetekt for Eirik Jensen

Your browser doesn't support HTML5 video.

Jensens forsvarer : - Nåde den som ikke respekterer fotoforbudet Les mer Lukk

Den korrupsjonssiktede politimannen varetektsfengslet i fire nye uker.

Erik Jensen er ilagt fortsatt medieforbud og brev- og besøkskontroll, melder NRK.

Han ble fremstilt for forlenget fengsling i Oslo tingrett onsdag. For første gang siden pågripelsen møtte han selv i retten.

Fengslingsmøtet gikk bak lukkede dører. Etter begjæring fra Spesialenheten for politisaker. Ifølge Eirik Jensens forsvarer, advokat Jens-Ove Hagen, kom det fram en rekke nye opplysninger.

– Min klient fikk anledning til å forklare seg og gi den informasjonen til dommeren direkte. Han håper og tror det kan påvirke hennes syn på saken, sier forsvareren.

Se video fra Hagens formaning øverst i artikkelen.

Vitner

Ifølge Hagen er det så langt avhørt over 60 vitner i saken.

– Etter min oppfatning svekker det mistanken mot min klient. Det var en rekke vitneopplysninger, og mange av dem er avhørt som en følge av vår begjæring, fortsetter han.

Da Jensen ankom retten, leste forsvareren fra domstolslovens paragraf 131a om forbudet mot å fotografere siktede på vei til eller fra rettsmøtet.

– Nåde den som ikke respekterer dette lovpålagte forbudet. Det skulle være tilstrekkelig klart sagt, sa Hagen.

Se også: - Et tankekors at det tok sju uker å oppheve taushetsplikten

I et hjørne

Likevel stilte Jensen seg i et hjørne i rettssalen, skjermet av to politifolk. Han gikk ikke tilbake til plassen før retten ble satt. Ifølge advokaten følte han seg ikke sikker på at fotografene ville respektere fotoforbudet og bare nøye seg med å fotografere forsvareren.

– Han kommer ikke tilbake før dere fjerner dere, sa Hagen til pressefotografene.

Spesialenheten for politisaker krever ytterligere fire ukers varetekt for Jensen. Fortsatt ønsker de at han ilegges brev- og besøksforbud, samt medieforbud.

Les også: VG: Flere våpenbeslag hos Eirik Jensen

Nekter skyld

Eirik Jensen har nektet all straffskyld i korrupsjonssaken. Han ble pågrepet 24. februar, anklaget for å ha mottatt store pengesummer i bytte mot å legge til rette for smugling av flere tonn hasj.

Les også: Eirik Jensen fritatt fra taushetsplikt

Rett før påske ble polititoppen fritatt for taushetsplikten knyttet til jobben som politispaner.

– Det har gjort at han ikke lenger er hemmet av en streng taushetsplikt når han forteller om sin noe spesielle yrkesutøvelse gjennom mange år, uttalte forsvareren til NTB tirsdag.