Fire til legevakt etter brann i Oslo

To voksne og to barn ble natt til onsdag sendt til legevakten for kontroll etter en brann i en leilighet på Høybråten i Oslo. Brannen skyldtes trolig tyvkobling av det elektriske anlegget.

Politiet fikk først melding ved 23-tiden om røyk eller gnist fra et tak på en bolig nær Høybråten stasjon. Flere beboere valgte å evakuere seg selv, opplyste operasjonssentralen i Oslo politidistrikt.

En time senere ble det klart at det kun var gnister som hadde oppstått, i forbindelse med et strøminntak. Hafslund sendte mannskaper til stedet for å undersøke saken videre, og i mellomtiden kunne de evakuerte flytte inn igjen. Ingen var skadd.

Ved 3.30-tiden fikk politiet ny melding om røyk fra det samme stedet. Framme på stedet oppdaget nødetatene at det var brann i en ubebodd leilighet. Fire personer som oppholdt seg i bygningen, blant dem to barn, ble sendt til legevakten for sjekk.

– Årsak til røykutviklingen er trolig tyvkobling av det elektriske anlegget i første etasje, opplyser politiet.

Hafslund så seg nødt til å koble fra strømmen til hele bygningen, og i påvente av reparasjoner måtte beboerne finne andre steder å tilbringe natten.