Minst 26 drept i selvmordsangrep i Irak

Flere angrep, blant annet to bilbomber, tok livet av minst 26 personer sør Bagdad for mandag, opplyser sikkerhetskilder.

I det dødeligste angrepet mandag detonerte en selvmordsbomber en bil rigget med eksplosiver ved en politikontrollpost i Suweira sør for hovedstaden Bagdad. 13 personer ble drept og 35 såret, ifølge myndighetene.

To personer ble drept da en annen bilbombe eksploderte ved en kontrollpost i Madain, og én person ble skutt og drept av bevæpnede menn i Latifyah. I tillegg ble minst fem personer drept i et selvmordsangrep mot en butikk i Sadr, mens minst to ble drept i Shaab.

I Karrada ble tre drept i et angrep mot en handlegate.

Søndag ble minst 16 personer drept i et selvmordsangrep ved universitet nord i Bagdad. FNs spesialutsending til Irak, Nickolay Mladenov, fordømte angrepet på universitet, som drives av en sjiamuslimsk stiftelse, og han sier det var et forsøk på å fyre opp under sekterisme.

– Målet er valgt for å egge sekterisk hat. Dette er nok et eksempel på den sekteriske volden menneskene i Irak må kjempe mot for å få fred, og det skjer i en tid da det irakiske folk forbereder seg til å gå til urnene, sier han.

Angrepene skjer bare en drøy uke før Irak skal velge ny nasjonalforsamling. Fra starten av året er 2.700 personer drept i landet. Volden er i stor grad knyttet til konflikter mellom sjiamuslimer og sunnimuslimer, og den er blitt enda verre som følge av krigen i nabolandet Syria.