Politimesteren i Asker og Bærum går av

Politimester i Asker og Bærum politidistrikt Ingrid Wirum går av for å skape ro. Arkivfoto: Terje Bendiksby (Scanpix) Les mer Lukk

Politimester Ingrid Wirum i Asker og Bærum politidistrikt går av 1. april i et forsøk på å skape ro i politidistriktet, opplyser politidirektør Odd Reidar Humlegård.

«Politidirektoratet har over tid vært kjent med at det i Asker og Bærum politidistrikt har vært uoverensstemmelser om hvordan politidistriktet skal ledes og driftes, og i den siste tiden har Politidirektoratet vært i dialog med politidistriktet om dette», heter det i en pressemelding.

– Politimester Ingrid Wirum har i et møte med meg i dag blitt bedt om å bli løst fra embetet som politimester i Asker og Bærum i et forsøk på å skape ro i politidistriktet, sier politidirektør Odd Reidar Humlegård.

Les også: Politimester: – Provosert av «kronprinskrise»

Ifølge politidirektøren er det behov for videre utvikling og omstilling i Asker og Bærum politidistrikt, noe som er et viktig arbeid som krever all oppmerksomhet.

– Jeg har respekt for beslutningen politimesteren har tatt. Hun tar på denne måten ansvar som leder for å skape ro i politidistriktet. Jeg ser fram til å bruke hennes sterke faglige kompetanse i en annen funksjon i politiet, sier Humlegård.

Les også:

– Politiet må få mer makt

Politimestre kritiske til sammenslåing av distrikt

– Politimester ville omskrive eget avhør hjemme