Europaministeren slo over til bodødialækt

Europaminister Vidar Helgesen (H) høstet humring i stortingssalen da han brått slo over til bodødialekt under en debatt om arbeidsgiveravgift i spørretimen onsdag. Foto: Berit Roald (NTB scanpix) Les mer Lukk

Europaminister Vidar Helgesen (H) slo over til bodøværing da han ble engasjert under en debatt i Stortinget onsdag.

– President, æ ha ikke bærre vært i Nord-Norge, æ e fødd i Nord-Norge. Æ e bodøværing!, smalt det fra den ellers så riksmålsbetonte Helgesen da SVs Karin Andersen ville vite om Helgesen i det hele tatt hadde vært i Nord-Norge eller Østerdalen.

Spørsmålet falt under en debatt om hva regjeringen gjør for å hjelpe de bedriftene som rammes av innstrammingene i reglene for differensiert arbeidsgiveravgift.

Klar tale?

Forsikringen fra Helgesen var klar – selv om løftene ikke var det:

– Æ vil sei at vi kjempa nu med nebb og klør for å finn løsninga som vil vær bra for Nord-Norge som landsdel. Det her breinn æ førr, det kan du lit på, sa europastatsråden.

Les også: Her er Stortingets mann i EU-parlamentet

Helgesen opplyste ellers at regjeringen håper å finne svar under noen steiner:

– Vi er tilhengere av generelle virkemidler, og vi er tilhengere av å sette inn spesielle virkemidler der hvor målrettede tiltak er nødvendig. Og det er nettopp derfor at vi ser på hvilket spillerom vi har, innenfor gjennomføringen, tilpasningen av regelverket til den norske virkeligheten, og der snur vi alle stener og vi kommer tilbake til de konkrete tiltakene når den jobben er gjort med å snu stenene, sa han blant annet.

Les også: – Sats videre på klimakvoter, dere!

Spontant

Helgesen forsikret etterpå at han grep til bodødialekten fordi han der og da ble så engasjert da spørsmålet kom om han har vært i Nord-Norge.

– Det var veldig spontant! Men jeg snakker fortsatt bodøværing med min far, selv om vi flyttet fra byen da jeg var fire år, røpet europaministeren overfor NTB.