Siktet polititopp innrømmer å ha mottatt penger

Eirik Jensens forsvarere, advokatene Jens-Ove Hagen og Eva-Marie Stryker, under fengslingsmøtet i Oslo tingrett tirsdag. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix) Les mer Lukk

Polititoppen Eirik Jensen skal i nye avhør ha innrømmet å ha mottatt penger av en narkosiktet 47-åring. Etterforskerne mener det styrker mistanken at han ikke informerte om dette tidligere.

Selv sier Jensen ifølge VG at mottaket av pengene har en naturlig forklaring, og han nekter for at det er honorar for hjelp til narkotikasmugling.

Avisen skriver at den korrupsjonssiktede politioverbetjenten først i et senere avhør forklarte seg om pengene – da han ble konfrontert av Spesialenheten for politisaker.

Etterforskningsleder Liv Øyen i Spesialenheten opplyser at hun ikke ønsker å svare på spørsmål om bevisene i saken.

Les også: Jensens forsvarer: – Skuffet, men ikke overrasket

Eirik Jensen ble pågrepet 24. februar i år. Han er siktet for grov korrupsjon fordi han skal ha mottatt store pengesummer i bytte mot å legge til rette for smugling av flere tonn hasj. Ifølge VG er Jensen også siktet for å ha oppbevart et våpen ulovlig på kontoret sitt.

Jensen ble i Oslo tingrett tirsdag fengslet i fire nye uker, med brev-, besøks- og medieforbud i hele fengslingsperioden. Det er ikke klart om han anker kjennelsen.

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ber om at Eirik Jensen løslates