– Krim-flyplass stengt for flighter fra Kiev

Your browser doesn't support HTML5 video.

Er dette russiske soldater?
Den internasjonale flyplassen ved Simferopol på Krim-halvøya tillater ikke lenger fly fra Kiev å lande, melder nyhetsbyrået Interfax.

Situasjonen ved de to flyplassene på den ukrainske, prorussiske halvøya var hele fredag skiftende.

Fredag kom det også meldinger om at 400 bevæpnede, uniformskledde prorussiske menn på nytt hadde tatt kontroll over Belbek-flyplassen ved Sevastopol.

– De har okkupert rullebanen og all flyaktivitet er innstilt, melder det russiske nyhetsbyrået Interfax og siterer en militærkilde.

Ukrainas største flyselskap, Ukrainian International, opplyser at flyrommet over Krim var blitt stengt etter at hovedflyplassen var tatt over av væpnede menn. En ansatt ved den internasjonale flyplassen sa imidlertid at det kun var en flight som var forsinket, andre avganger og ankomster var gått som planlagt.

De to flyplassene på Krim ble natt til fredag okkupert av væpnede grupper, og ifølge flere kilder var russiske soldater involvert i operasjonen.

Senere på dagen kunngjorde Ukrainas øverste sikkerhetssjef Andrij Parubij at ukrainske myndigheter hadde gjenvunnet kontrollen over flyplassene.

Men fredag kveld kom det nye meldinger om at væpnede grupper iført uniformer hadde tatt kontroll over flyplassene og at russiske militærfly har landet i Ukraina.

Samtidig meldes det om at russiske kamphelikoptre sirkler over Krim-halvøya.

Russlands svartehavsflåte har base i byen Sevastopol like ved. Men Kreml nekter for at det er russiske styrker som har okkupert flyplassene.