Jensen krever seg løslatt – hevder sin uskyld

Politioverbetjent Eirik Jensen. Foto: NTB scanpix Les mer Lukk

Politioverbetjent Eirik Jensen anker fengslingen tirsdag til lagmannsretten. – Det er en klar markering av at han er uskyldig, sier forsvareren.

– Min klient er helt klar på at han er uskyldig i denne saken, og denne anken er derfor å anse som en markering av det, sier forsvareren, advokat Jens-Ove Hagen, til NTB.

Politioverbetjent Eirik Jensen ble pågrepet mandag og varetektsfengslet tirsdag, mistenkt for grov korrupsjon knyttet til en omfattende narkotikasak. Han hevder sin uskyld og begrunner anken over varetektsfengslingen med at det ikke finnes tilstrekkelig grunnlag for å fengsle ham.

– Han kommer til å bruke ethvert lovlig tilgjengelig virkemiddel for å sannsynliggjøre sin uskyld, sier Hagen.

Siktelsen mot ham er basert på beskyldninger fra «en konkret person», ifølge forsvareren.

– Hviler på én person

Ifølge flere medier skal Jensen ha gitt den antatte hovedmannen i narkotikasaken, en 47 år gammel mann fra Asker, taushetsbelagt politiinformasjon i bytte mot store pengesummer.

Ifølge TV 2 mistenkes Jensen for å ha beskyttet narkonettverket i Bærum i bytte mot minst 2 millioner kroner. 47-åringens forsvarer, advokat Benedict de Vibe, bekrefter overfor Dagbladet at det var kontakt mellom hans klient og politilederen, men han vil ikke utdype hva denne kontakten gikk ut på.

Etterforskningsleder Liv Øyen i Spesialenheten for politisaker understreker overfor NTB at hun mener det er fare for bevisforspillelse hvis Jensen løslates og opplysninger fra fengslingsmøtet slipper ut.

– Vi fikk medhold i begjæringen om lukkede dører under fengslingsmøtet og at fengslingskjennelsen skulle unntas offentlighet. Det sier seg selv at jeg ikke kommenterer opplysninger som fremkommer i mediene, sier hun.

Mistenkt lenge

Kilder bekrefter overfor Dagbladet at toppledelsen i norsk politi og påtalemyndighet i flere uker har vært klar over korrupsjonsanklagene mot en av landets mest profilerte politimenn.

Politidirektør Odd Reidar Humlegård, politimester Hans Sverre Sjøvold i Oslo og riksadvokat Tor-Aksel Busch skal allerede i begynnelsen av februar ha blitt informert om anklagene mot den profilerte politimannen.

Den 47 år gamle antatte hovedmannen i hasjsaken, som skal ha utløst mistanken mot Jensen, har innrømmet besittelse av mellom 80 og 90 kilo hasj.

Denne mannen, som allerede har sittet flere uker i varetekt, har ifølge VG vært Jensens informant i en årrekke. Flere uavhengige kilder bekrefter dette, ifølge avisen.

Vibe avviser imidlertid denne påstanden.