Føreren ved Bjørkelangen snakket ikke i telefonen

Politiet vet fortsatt ikke hvorfor ulykken på Bjørkelangen skjedde og Sara Christiane Holmedahl Sandsmark (13) og Tiril Alette Huser Bølge (11) mistet livet. Foto: NTB scanpix Les mer Lukk

Sjåføren i ulykken der to jenter mistet livet ved Bjørkelangen i Akershus, snakket ikke i telefonen mens hans kjørte, ifølge politiets undersøkelser.

Det gjør at politiet kan utelukke dette som ulykkesårsak og fortsatt står uten svar på hvorfor ulykken skjedde, skriver Dagbladet.

– Det er heller ingen ting som peker mot at sjåføren har fått et illebefinnende i forbindelse med ulykken. Vi har bestilt en ny teknisk sjekk av mobiltelefonen for å få bekreftet eller avkreftet om den kan ha vært brukt til annet enn samtale ved ulykkestidspunktet, sier lensmann Svein Engen i Aurskog-Høland.

Les også:Siste farvel med Sara Christiane Holmedahl Sandsmark

Ifølge forsvarer Gunhild Lærum kommer ikke politiet til å finne SMS-aktivitet eller andre spor på mobiltelefonen.

Tidligere har politiet utelukket tekniske feil og promillekjøring som årsaker til ulykken, som skjedde på fylkesvei 229 lørdag 11. januar. Sara Christiane Holmedahl Sandsmark (13) og Tiril Alette Huser Bølge (11) var ute på tur med hest og mistet livet.

Sjåføren er siktet etter paragraf 3 i veitrafikkloven – for uaktsom kjøring. Han er avhørt én gang om dagen og har forklart at han ikke husker noe fra øyeblikket ulykken skjedde.