Torres avverget Premier League-fiasko

Video: TV 2
Fernando Torres viste José Mourinho at det finnes målscorere i Chelsea. Med sitt tidlige mål i 1-1-kampen mot Galatasaray berget han ansikt for Premier League i mesterligaen.

Mesterligaen fotball menn onsdag:  
Mesterligaen fotball menn ondsag, åttedelsfinaler 1. kamp:

Galatasaray (Tyrkia) – Chelsea (England) 1-1 (0-1)

Mål: 0-1 Fernando Torres (9), 1-1 Aurélien Chedjou (64).

Schalke (Tyskland) – Real Madrid (Spania) 1-6 (0-2)

Mål: 0-1 Karim Benzema (13), 0-2 Gareth Bale (21), 0-3 Cristiano Ronaldo (52), 0-4 Benzema (57), 0-5 Bale (69), 0-6 Ronaldo (90), 1-6 Klaas-Jan Huntelaar (90).

54.442 tilskuere.

– – -

Returkampene spilles 18. mars.

De tre første engelske klubbene som var i aksjon i cupspillet i årets turnering tapte alle 0-2. Torres sørget for et viktig bortemål da Chelsea skaffet seg et godt utgangspunkt i kampen om kvartfinaleplass.

– Vi er fornøyd med resultatet, men det er fortsatt en stor jobb å gjøre, sa Chelsea-spiller Frank Lampard.

En etterlengtet seier for de engelske klubbene glapp da Aurélien Chedjou utlignet på et hjørnespark midt i annen omgang. Han fikk møte Wesley Sneijders serve ganske alene mellom to forsvarere.

Da hadde det tyrkiske hjemmelaget kjempet seg inn i en kamp Chelsea en stund så ut til å skulle avgjøre ved å utnytte vertenes famlende forsvarsspill. Tre minutter tidligere misset Selcuk Inan en gedigen mulighet etter forarbeid av Sneijder og Didier Drogba. Fra kloss hold traff han stolpen.

Les også: Schalke rundspilt av Reals angrepstrio

Gjensyn

Det var gjensyn med gamle kjente for Mourinho og hans menn i Istanbul. Tidligere Chelsea-spiss Drogba scorer nå sine mål for Galatasaray, mens tidligere Manchester City-manager Roberto Mancini er lagets trener.

Mancini har ikke fått skikk på det defensive, og en tabbe av keeper Fernando Muslera kunne gitt Chelsea en drømmestart. Willian greide ikke å omsette gratismuligheten i mål, og Muslera avverget lobben hans med hodet.

Likevel var Chelsea i ledelse før det var spilt ti minutter. På en hurtig kontring spilte André Schürrle fram César Azpilicueta på venstresiden. Muslera ruste ut, og backen fant Torres som kunne sette ballen i åpent mål.

Det var ikke uventet tøffe tak og amper stemning, og Ramires måtte plastres etter å ha blitt felt av en albue.

Fornøyd

Rett før pause jublet Burak Yilmaz i noen sekunder for det han trodde var utligningsmålet, men spillet var stoppet fordi det var to baller på banen.

Chelsea hadde flere sjanser til å øke ledelsen i annen omgang, men Galatasaray kom stadig sterkere og fikk sitt utligningsmål. Mot slutten virket Mourinhos menn fornøyde med å ta 1-1 med seg hjem til London.

Første kamp i mesterligaens åttedelsfinaler ga Premier League en skikkelig blåveis. Tre 0-2-tap og Chelseas uavgjorte kamp er ikke mye å ta med seg. Det endte for øvrig med borteseier i alle kamper unntatt de to med engelsk bortelag.

Mens Arsenal og Manchester City står på kanten av mesterligastupet etter sine hjemmekamp, og Manchester Uniteds videre europacupdeltakelse henger i en tynn tråd, kan Mourinho og Chelsea i det minste gå til returkampen som favoritt.