Remis for Carlsen mot Aronian

Magnus Carlsen måtte klare seg med remis i fredagens sjakkparti i Zürich. (Foto: Walter Bieri / Keystone / EPA / NTB scanpix) Les mer Lukk

Magnus Carlsen og Levon Aronian spilte remis i 2. runde av storturneringen i Sveits fredag.

Etter det 40. trekket ble de spillerne enige om remis. Hadde kampen gått under 40 trekk, ville sjakkspillerne måttet gjennom et nytt hurtigparti. Carlsen spilte med hvitt fredag.

Armeneren Aronian (2812) er rangert som nummer to i verden bak verdensmester Carlsen (2872). Derfor ble det høyeste ratede partiet i historien mellom to sjakkspillere.

– Det var greit nok. Det ble et interessant parti. Det holdt seg hele tiden innenfor, men jeg følte at jeg ikke hadde noen fordel og var dessuten i litt tidsnød. Da er det greit med remis, sa Carlsen til TV 2.

– Det var fra det 25. trekket jeg valgte å styre mot remis. En praktisk beslutning. Han er en god spiller, han spilte bra og gjorde ingen feil. Jeg skulle heller ha vunnet, men remis er ingen krise. Kanskje et mer midt på treet-parti og sliteparti enn gøy, fortsatte Carlsen.

Carlsen vant sin åpningskamp torsdag, og i lørdagens runde møter han amerikaneren Hikaru Nakamura. Da skal Carlsen ha svarte brikker.

– Det blir et morsomt parti. Jeg har alltid hatt et godt grep på ham, sa Carlsen.

Nakamura slo Viswanathan Anand i fredagens runde og står i likhet med Carlsen og Aronian med én seier og én remis i turneringen.