SV får rekordlav oppslutning

SV-nestleder Bård Vegar Solhjell mener åtte års regjeringsmakt er årsak til nedgangen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix. Les mer Lukk

Sosialistisk Venstreparti faller 0,8 prosentpoeng til rekordlave 3,1 prosent på en måling som Sentio Research Norge har utført for Dagens Næringsliv.

Regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet går sammen med Arbeiderpartiet mest fram på målingen.

Arbeiderpartiet er landets største parti med en oppslutning på 35,3 prosent, en oppgang på 1,2 prosentpoeng fra forrige måling Sentio foretok for DN.

Høyre går fram like mye, til 28,4 prosent. Fremskrittspartiets oppslutning øker med 1,6 prosentpoeng til 15,5 prosent. Kristelig Folkeparti går fram 0,3 prosentpoeng til 4,7 prosent.

De øvrige partiene faller. Størst nedgang er det for Venstre, som går ned 1,8 prosentpoeng til 3,8 prosent. Senterpartiet går tilbake 0,6 prosentpoeng til 4,3 prosent og Miljøpartiet De Grønne går ned 0,7 prosentpoeng til 3 prosent. Rødt får støtte fra 0,9 prosent av de spurte, en nedgang på 0,1 prosentpoeng.

Les også: SVere nominerer Snowden til fredsprisen

SV opplever med et fall på 0,8 prosentpoeng til 3,1 prosent, og det er det laveste partiet noensinne har oppnådd på Sentios målinger for DN. Målingen har en feilmargin mellom 0,7 og 3,4 prosent.

SVs nestleder Bård Vegar Solhjell mener situasjonen er alvorlig.

– På snittet av målingen etter valget har vi ligget omtrent på nivå med valgresultatet. Det har også vært resultatet vårt gjennom de to årene før valget. Det betyr at vi ganske lenge har ligget og kjempet mot sperregrensen. Det er en alvorlig situasjon og et dårlig resultat, men det er altså ikke noe nytt for SV, sier Solhjell.

Les også: Høyre tilbake og Ap fram på ny måling

Solhjell mener at SVs åtte år lange deltakelse i regjering har skylden for den dårlige oppslutningen.