Drapsoffer anmeldte siktede for vold

John Gerhard Steen (71) eide det kjente konsertlokalet Wrightegaarden i Langesund i mange år. Han ble funnet livløs i en kommunal omsorgsbolig i Langesund tirsdag etter at politiet hadde fått melding om at det hadde skjedd noe på stedet. Hans ekssamboer er siktet for drapet. Foto: Peder Gjersøe / NTB scanpix Les mer Lukk

Kvinnen som er siktet for å ha drept John Gerhard Steen (71) i Langesund i Telemark, ble fire ganger anmeldt for vold av avdøde. Tre av sakene ble henlagt.

Steen ba også om at den 43 år gamle kvinnen ble ilagt forbud mot å besøke ham, opplyser politiet.

– De to var samboere i flere år, men bodde nå hver for seg, forteller konstituert visepolitimester Odd Skei Kostveit i Telemark politidistrikt.

Politiet henla tre av de fire sakene fordi det var tvil om den siktede 43-åringen var tilregnelig på handlingstidspunktene.

– Det siste forholdet ble anmeldt 6. november i fjor, og det ble gjennomført et oppfølgingsavhør 19. desember. Steen ba om at det ble utferdiget besøksforbud overfor siktede. Vi undersøker nå hvorfor hun ikke ble ilagt besøksforbud, sier Odd Skei Kostveit.

Les også: Kvinne siktet for drap i Langesund

Framstilles for varetekt

Kvinnen er siktet for forsettlig drap på Steen. Torsdag vil hun i Nedre Telemark tingrett bli begjært varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll.

Politiet vil be om lukkede dører. Hun har fått oppnevnt advokat Ranveig Sem som forsvarer. Kvinnen er blitt undersøkt av lege og blir avhørt onsdag.

Påtaleansvarlig i saken er politiinspektør Eva Sjøholt-Sandvik.

Politiet bekrefter overfor NTB at det allerede nå er god fremgang i etterforskningen.

– Vi avhører vitner og fortsetter med tekniske undersøkelser på åstedet, opplyser konstituert visepolitimester Odd Skei Kostveit i Telemark politidistrikt.

Sendt til obduksjon

Avdøde er sendt til obduksjon. Politiet regner med at den foreløpige rapporten fra denne undersøkelsen kommer torsdag.

John Gerhard Steen eide det kjente konsertlokalet Wrightegaarden i Langesund i mange år. Han ble funnet livløs i en kommunal omsorgsbolig i Langesund tirsdag etter at politiet hadde fått melding om at det hadde skjedd noe på stedet. Det ble satt i gang gjenopplivingsforsøk, men livet sto ikke til å redde.

– Vi fikk en bekymringsmelding klokka 17.46. Det ble ikke sagt noe, men vi forsto det sånn at det var stor mulighet for at dette var en reell bekymring, sa operasjonsleder Vidar Aaltvedt i Telemark politidistrikt til NTB tirsdag.