– Protestleder drept i Bangkok

Protestene mot statsministeren i Thailand fortsetter. Søndag ble en av prtestlederne skutt i hovedstaden Bangkok. Foto: NTB scanpix Les mer Lukk

En mann er skutt og drept under demonstrasjonene i Bangkok. Mannen var en av protestlederne, opplyser politiet.

Minst fem andre ble såret i uroen som fulgte etter drapet, ifølge en talsmann for demonstrantene.

Den drepte mannen er identifisert som Sutin Taratin og omtales som en av lederne for protestene mot regjeringen.

Han ble skutt i hodet mens han ga en tale fra en pickup-lastebil i en av Bangkoks forsteder, opplyser en talsmann for demonstrantene.

Hengelåser

Søndag omringet demonstranter valglokaler både i Bangkok og andre steder i landet. Slik ville de hindre at folk avgir forhåndstemmer i forbindelse med valget på ny nasjonalforsamling om en uke.

Demonstrantene skal ha satt hengelås på flere stemmelokaler, og tjenestemenn har opplyst av stemmegivningen er blitt innstilt mange steder i hovedstaden fordi valgarbeidere og velgere ikke kommer seg inn i lokalene.

Forhåndsstemmingen ble søndag avlyst i 45 av Bangkoks 50 valgdistrikter på grunn av demonstrasjonene, opplyser myndighetene. Det meldes om aksjoner i ti av landets 76 provinser.

Nyvalg

Valget på ny nasjonalforsamling er satt til 2. februar og ble lyst ut av statsminister Yingluck Shinawatra i et forsøk på å få slutt på demonstrasjonene, som har pågått siden november i fjor.

Men de regjeringsfiendtlige demonstrantene ønsker ikke noe valg. De vil i stedet at landet styres av et oppnevnt råd, og at det først arrangeres valg etter en stund.

Opposisjonen mener at landet i realiteten styres av Yinglucks storebror, Thaksin Shinawatra, som lever i frivillig eksil for å slippe å sone en korrupsjonsdom. Han var tidligere landets statsminister. (©NTB)