Nye sammenstøt i Kiev

Your browser doesn't support HTML5 video.

Kiev i brann under nattens protester
Demonstranter og opprørspoliti holder stand i Ukrainas hovedstad Kiev. Opposisjonen og myndighetene anklager hverandre for å provosere fram mer uro.

Lørdag morgen var det fortsatt noen hundre demonstranter igjen i sentrum av byen der også opprørspolitiet er utplassert med hjelmer og skjold. Det er nå 20 kuldegrader i den ukrainske hovedstaden.

Natt til lørdag ble det meldt om spredte sammenstøt. Mens demonstrantene kastet molotovcocktailer og stein mot politiet, svarte politiet med sjokkgranater og gummikuler, ifølge reportere fra nyhetsbyrået AFP.

Kiev stod i brann natt til lørdag. Se video øverst i artikkelen.

En rekke nye branner skal ha blitt startet i Grusjevskogo-gaten. En politimann fikk stikkskader da han og to kolleger ble angrepet av demonstranter, ifølge det ukrainske innenriksdepartementet.

Opplysningene blir avvist av opposisjonen, som ber politiet om ikke å provosere fram ny uro ved å spre «falske og farlige nyheter».

– 15 fengslet

Opposisjonen raser også mot at en domstol har besluttet å varetektsfengsle en rekke opposisjonstilhengere i to måneder. Aktivistene ble pågrepet under sammenstøtene tidligere i uken.

En av opposisjonslederne, den tidligere boksestjernen Vitalij Klitsjko, anklager president Viktor Janukovitsj for løftebrudd ettersom han tidligere skal ha lovet å løslate demonstrantene.

Ifølge Klitsjkos parti UDAR er 15 demonstranter fengslet, deriblant en 72 år gammel mann som anklages for å ha angrepet en politimann.

Bombe

I byen Tsjerkasy i den sentrale delen av Ukraina eksploderte en bombe i nærheten av en politistasjon natt til lørdag, ifølge nyhetsbyrået Unian. Det skal ikke ha kommet meldinger om sårede etter eksplosjonen.

En politimann ble funnet skutt og drept sør i Kiev fredag kveld, men det er uklart om drapet har noe med demonstrasjonene å gjøre, ifølge det russiske nyhetsbyrået RT.