Direkte fra Kongo:

Rettssaken i Kinshasa fortsetter tirsdag

Rettssaken mot Joshua French fortsatte fredag. French står tiltalt for å ha drept Tjostolv Moland. Her er French i retten tirsdag. Foto: Marte Christensen / NTB scanpix. Les mer Lukk

Rettssaken mot Joshua French fortsetter tirsdag, opplyste en av dommerne da retten ble hevet fredag ettermiddag.

Etter en kort diskusjon om fremdriften, avsluttet dommer Serge Kabondo dagen klokken 17.44, litt over seks timer etter at retten ble satt. Det ble en lang dag, kun avbrutt av en kort pause.

Likevel ble det ikke noe av det vitnemålet Frenchs advokater hadde sett fram til. Den norske rettsmedisineren Arne Stray-Pedersen fikk nemlig ikke vitne fredag. Hans kongolesiske motpart var ikke til stede, og retten ville derfor ikke høre Stray-Pedersen.

Les også: - Dette er helt normalt

Innen retten samles igjen skal den kongolesiske eksperten være på plass.

– Jeg konstaterer bare at jeg ikke får vitne, men jeg håper jeg får gjort det på et senere tidspunkt, sa rettsmedisineren til NTB i pausen. Han ønsket derfor ikke å si for mye om saken.

Dagen gikk i stedet med til å diskutere de innsattes tilgang på alkohol i fengselet og til å høre vitner – og aktor – fortelle om forholdet mellom Moland og French.

Aktor prøvde gjentatte ganger å skape et bilde av en vedvarende konflikt og slåssing, men klarte ikke å få fram mer enn at de én gang hadde hatt en krangel som endte med blåmerker på begge to.

Les også: Advokat tror den tekniske rapporten vil overbevise dommeren