17-årig jente siktet for falsk forklaring i voldtektssak

17-åringen som anmeldte en voldtekt i Sandefjord, er siktet for falsk forklaring. Jenta står fast på at hun ble voldtatt.

Politiet mener hun bevisst har forklart seg uriktig på vesentlige punkter, skriver Sandefjords Blad.

– Jenta sier selv at hun er voldtatt. Vi har ingen forutsetning for å si at dette ikke er riktig. Vi venter fortsatt svar på en del biologiske prøver og andre bevis vi har sikret oss, sier politiadvokat Lise Dalhaug i Vestfold politidistrikt.

Jenta har forklart at hun ble dratt inn i en bil med to personer i Sandarveien i Sandefjord rundt klokken 18 søndag 5. januar. Der skal hun ha blitt voldtatt av to fremmedspråklige menn i 20-årene. Politiet etterforsker både voldtektsanmeldelsen og det de mener er en falsk forklaring videre.

Les også: Politiet: - 17 åring voldtatt i bil i Sandefjord

– Ingen er siktet for voldtekt. Men vi har fått mange tips om fremmedspråklige menn i mørke biler. Folk er åpenbart bekymret. Men ingen tips har ført til noe som kan opplyse saken, sier politiadvokaten.

17-åringen nekter for å ha forklart seg falskt, opplyser advokaten hennes, Truls Eirik Waale.

– Jenta opplever det som svært sjokkerende at det blir rettet en slik anklage mot henne fra politiets side. Hun står fast på at hun er blitt voldtatt, og at det hun har forklart seg om i polititiavhør, er riktig, sier Waale. (©NTB)