En siktet og en sluppet fri etter ran i Hamar

En av mennene som er siktet etter flere overfallsran i Hamar, samtykket tirsdag til varetektsfengsling. En annen mann ble løslatt.

Mannen, som ble varetektsfengslet i fire uker, har delvis erkjent straffskyld i saken, skriver Hamar Arbeiderblad. I fengslingsmøtet la Hedmarken tingrett også vekt på at en fjerde antatt raner ikke er tatt ennå, og at det derfor foreligger fare for bevisforspillelse. Den 22 år gamle afrikaneren ble ilagt brev- og besøksforbud de to første ukene av fengslingen.

– Min klient ønsker å samarbeide, og viste det i praksis ved å samtykke. Jeg ba likevel om løslatelse, fordi fengslingsvilkårene ikke er til stede, sier forsvarer Jostein K. Løken.

Mandag avviste retten politiets begjæring om å fengsle en annen afrikansk mann, men han må likevel sitte fengslet til lagmannsretten har tatt stilling til politiets anke.

Den tredje siktede, også han en afrikansk mann, skulle opprinnelig bli fremstilt for fengsling tirsdag, men fengslingsmøtet ble i stedet avlyst, og mannen ble løslatt.

– Det forelå ikke bevis som knyttet min klient til saken, sier forsvarer Tore Muller Famestad.

To kvinner ble overfalt og ranet og en tredje ble forsøkt ranet i Hamar natt til lørdag.