Her er nyttårsværet

VÆR VARSOM: Vær og vind preger store deler av landet på nyttårsaften. Derfor er det viktig å ta forholdsregler når du skal skyte opp fyrverkeriet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Les mer Lukk

Regn, vind og dårlig sikt truer nyttårskvelden i sør. Fra Møre og Romsdal og nordover vil det derimot være gode muligheter for å nyte fyrverkeriet på årets siste dag.

Meteorolog Rafael Escobar Løvdahl fra Meteorologisk institutt forteller om vind og nedbør inn over Agder, Telemark og Rogaland idet vi ringer det nye året inn. Gårsdagens tørre prognoser kan dermed gå i glemmeboken.

Lenger vest er det vinden som vil utgjøre et problem for rakettoppskytningen.

– Folk må tenke seg om og være obs de stedene hvor vinden er sterk. Husk at det blåser friskt i stiv og sterk kuling, uttaler meteorolog Steinar Skare på yr.no.

Før midnatt skyer det til i hovedstaden, men det kan se ut til at nedbøren lar vente på seg nord på Østlandet.

Les også: Italienske bobler til nyttår

Best i Midt-Norge

I Trøndelag og Møre og Romsdal viser nyttårskvelden seg fra en bedre side, med kun et lett skylag og sørøstlig bris.

Lenger nord blir det fralandsvind og stort sett opphold, med mulighet for noe nedbør mot Helgeland og i Øst-Finnmark. Lokalt kan vinden derimot komme opp i kuling og meteorolog Unni Thomsen ber om varsomhet på yr sine nettsider.

– Der hvor vinden tar tak kan fyrverkeriene gå gale veier. Noen steder blir det vindstille, mens andre steder blir det mye vind, så folk bør vurdere vinden før de sender opp fyrverkeri.

Les også: Dette bør du gjøre før nyttårsaften

Mye nedbør på veiene

På årets første dag må bilister på vei hjem fra nyttårsfeiring belage seg på vind og nedbør over store deler av landet.

– I fjellene i Sør-Norge vil bilistene møte tidvis vanskelige kjøreforhold, med sørøstlig kuling og nedbør i form av snø, sier langtidsmeteorolog Per Egil Haga.

Sterk vind og snøfokk vil også kunne føre til dårlig sikt på veiene mot Vestlandet.

I lavlandet ved Agder, Telemark og sør for Mjøsa vil nedbøren komme i form av regn, med brukbare forhold på veiene. Lignende forhold finner vi på Vestlandet, men økende vind utover kvelden, som muligens vil skape problemer for fergetrafikken, ifølge Haga.

I resten av landet, fra Møre og Romsdal og nordover, vil vi se lite nedbør både i lavlandet og i fjellene, og generelt gode forhold på veiene.