OL-troppen følger med på situasjonen i Russland

FØLGER MED: Toppidrettssjef Tore Øvrebø forsikrer at den norske OL-troppen følger med på situasjonen i Russland etter at to terroranslag har rammet Volgograd 70 mil nord for OL-byen Sotsji i løpet av de to siste døgn. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix) Les mer Lukk

Etter to terrorangrep i Volgograd på ett døgn, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø at den norske OL-troppen vil følge med på situasjonen i Russland.

– Vi føler oss i utgangspunktet trygge i Sotsji, men det er klart vi må følge med på utviklingen. Volgograd er åpenbart et urosentrum akkurat nå, men det påvirker ikke vår deltakelse i OL, sier Øvrebø til VG.

Mandag morgen ble minst 15 personer drept da en bombe eksploderte på en buss i Volgograd. Ett døgn tidligere ble minst 17 personer drept i en selvmordsaksjon ved hovedjernbanestasjonen i byen. Dette terrorangrepet er satt i sammenheng med trusselen mot vinter-OL i Sotsji i februar. Volgograd ligger 700 kilometer nord for OL-byen.

– Vi forholder oss til det norske og russiske myndigheter og arrangøren sier, og de sier at det vil være trygt under OL, sier toppidrettssjefen til avisen.

Bakgrunn: 15 drept i ny terroraksjon i Volgograd