Nye sammenstøt i Bangladesh

En demonstrant i Bangladesh' hovedstad Dhaka som er blitt skadet av politiets vannkanoner får hjelp. Foto: Andrew Biraj / Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

To personer døde i sammenstøt i Bangladesh søndag. Opposisjonsleder og tidligere statsminister Khaleda Zia hindres i å bevege seg utendørs, og myndighetene har innført forbud mot demonstrasjoner.

Søndag brukte politiet vannkanoner under sammenstøtene som ble arrangert over hele hovedstaden Dhaka. Flere av demonstrantene kastet hjemmelagde brannbomber.

Det har den siste tiden vært stadig mer uro i landet i forkant av valget 5. januar.

Offentlige tjenestepersoner stoppet opposisjonslederen fra å forlate hjemmet for å delta i demonstrasjonene. Årsaken skal ha vært at de fryktet at hennes tilstedeværelse ville øke uroen.

Det var planlagt at Khaleda Zia skulle holde en tale til sine tilhengere. Hun har oppfordret til massedemonstrasjoner i et forsøk på å stanse det kommende valget. Bangladeshs nasjonalistparti (BNP) og 20 andre opposisjonsparti boikotter valget fordi det største islamistpartiet nektes å delta.

Over 100 mennesker er drept i politiske voldshandlinger i Bangladesh siden november, og titusenvis av politifolk og soldater er satt i beredskap for å hindre mer uro i forkant av valget.