Obama møtt av protester på Hawaii-ferie

Svært fredelige demonstranter, men med alvorlige budskap, møtte president Barack Obama på Hawaii lørdag. Presidentfamilien er på en to uker lang ferie på øya der Obama ble født, og flere benytter anledningen til å si sitt om presidentens politikk på flere områder. Foto: REUTERS/Kevin Lamarque / NTB scanpix. Les mer Lukk

Obama-familiens fredelige juleferie på Hawaii har i to dager blitt «forstyrret» av en håndfull demonstranter som ønsker å si sitt om alt fra ubemannede bombefly til lokale handelsavtaler i Stillehavsregionen.

President Barack Obama har tatt med seg hele familien, inkludert svigermor og de to hundene, på en toukers ferie til Kailua på Hawaii.

På vei tilbake til det leide huset etter å ha vært på et treningssenter lørdag passerte presidentens bilkortesje et trettitall demonstranter som bar slagord mot genmodifisert mat, mot bruk av ubemannede bombefly – såkalte droner – og for stenging av Guantanamo.

Fredag kveld hadde 27 demonstranter tatt oppstilling utenfor huset for å protestere mot en handelsavtale mellom USA og flere land i Sør-Amerika og Asia.

Men demonstrantene har vært klart underlegne sammenlignet med alle som har villet ønske presidenten og hans familie et godt opphold på Hawaii, der Barack Obama ble født og tilbrakte store deler av oppveksten.

Fredag var gatene fylt av skuelystne da presidenten og hans følge spiste middag på den kjente japanske restauranten Nobu i Waikiki.