Væpnet ran av massasjeinstitutter i Oslo

Tre personer er pågrepet etter at to thaimassasjeinstitutter i Oslo ble ranet lørdag formiddag. Ranerne skal ha truet med våpen og banket opp de kvinnelige ansatte.

Et massasjeinstitutt ble først ranet i Konghellegata i 10.20-tiden lørdag formiddag, før meldingen om nok et ran tikket inn til Oslo-politiet en times tid senere. Da var det en lignende forretning i Bogstadveien som ble ranet.

– På det første stedet har vi fått meldinger om at det ble truet med det som kan være et skytevåpen, og på det andre stedet skal det ha blitt brukt pepperspray, sier operasjonsleder Tore Solberg i Oslo-politiet til NTB.

– På begge stedene er det kvinnelige ansatte som er blitt slått i hodet. Meldingen vi har fått inn sier at de er blitt banket opp, men det skal ikke være alvorlige skader, sier Solberg.

Operasjonslederen skryter varmt av patruljene ute på gata etter at bilen som ble brukt i ranene, ble oppdaget i Trondheimsveien bare et kvarters tid etter det siste ranet.

– Vi lette aktivt etter bilen og fikk tatt kontroll over tre personer. I bilen ble det også funnet tyvegods fra begge stedene som ble ranet. Det er veldig godt jobbet av våre patruljer, sier Solberg.

Bilen ble stoppet på Esso i Trondheimsveien i 11.45-tiden. Det er ennå ikke kjent hva gjerningspersonene fikk med seg fra massasjeinstituttene.