Savnet kineser funnet ved Prekestolen

Den 21 år gamle kinesiske mannen som var savnet etter en tur til Prekestolen fredag kveld er funnet. Han skal være medtatt, men i god behold.

På sambandet meldte letemannskaper at det var observert lys og de hørte rop ved Neverdalskardet, det bratte partiet halvveis til Preikestolen. Disse første observasjonene ble gjort ved 21.30-tiden, og mannen ble bekreftet funnet 20 minutter senere, skriver Stavanger Aftenblad.

– Mannen er relativt lettkledd og har ingen mat og drikke med seg. Så han er ikke kledd og skodd for å gå i fjellet i dette været, sa operasjonsleder Olaug Bjørnsen i Rogaland politidistrikt mens leteaksjonen fortsatt pågikk.

Røde Kors og Norsk Folkehjelp bisto i søket, og Norske Redningshunder sendte ekvipasjer til området. På grunn av det dårlige været, var det ikke mulig å sette inn redningshelikopter i søket.

Les også: Leteaksjon etter savnet skiløper i Eggedal

21-åringen var i følge med to andre landsmenn da han sist ble sett 2,5 kilometer fra parkeringsplassen. De to andre snudde på grunn av været, mens den savnede mannen valgte å gå videre. Turkameratene hans er kommet i sikkerhet og er i god behold på et hotell i Stavanger.

– De to kameratene fikk melding fra sin kamerat klokken 15.00 i ettermiddag om at han var gått seg vill, men de varslet ikke oss i politiet før i 20-tiden. Det betyr at vi kom litt sent i gang og havnet litt på etterskudd, sier operasjonsleder Bjørnsen.