Drapssiktede i Tromsø er fengslet

Spesialenheten for politisaker vurderer om de skal etterforske Tromsø-politiet i forbindelse med drapssaken julaften. En mann i 60-årene ble funnet drept i en leilighet på Tromsøya, og hans datter og hennes samboer er siktet for drap eller medvirkning til drap. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk (NTB scanpix) Les mer Lukk

Kvinnen og samboeren som er siktet for å ha drept kvinnens 66 år gamle far i Tromsø, er fengslet for henholdsvis to og fire uker med brev- og besøksforbud.

Begge er siktet for drap eller medvirkning til drap, og den drepte mannens 38 år gamle datter og hennes 42 år gamle samboer ble fremstilt for varetektsfengsling i Nord-Troms tingrett fredag.

Tingrettsdommer Sverre Martens sier til NTB at kvinnen er fengslet for to uker og hennes samboer er fengslet for fire uker.

– Begge to er fengslet med brev- og besøksforbud, sier Martens.

Politiet har frigitt navnet og varslet de pårørende til Asbjørn Marelius Hansen fra Nordreisa i Troms, som er den 66 år gamle mannen som ble funnet død i Tromsø julaften.

Les også: Drapssiktede i Tromsø i fengslingsmøte

Tromsø-politiet kan bli etterforsket

Spesialenheten for politisaker vurderer om de skal etterforske Tromsø-politiet i forbindelse med drapssaken julaften. Politiet mottok tre meldinger fra leiligheten der drapet skjedde, men rykket ut først da de ble varslet av AMK.

– Den dagen dette skjedde ble vi underrettet, noe som er ganske vanlig i en sak hvor det rettes noen spørsmål mot politiet. Det er ikke dermed sagt at vi skal sette i verk etterforskning. Vi skal ha en egen vurdering og trenger noen flere opplysninger før vi beslutter om vi skal etterforske dette eller ikke, sier Halvor Hjelm-Hansen, leder for etterforskningsavdeling Midt-Norge og Nord-Norge i Spesialenheten, til NTB.

Han sier Spesialenheten foreløpig avventer situasjonen, og at en beslutning ikke blir tatt før en gang i neste uke.

Les også: Drapssiktet mann funnet utilregnelig tidligere i år

Lydlogger

Politistasjonssjef Kurt Pettersen understreket julaften at politiet regelmessig får inn meldinger som er av en slik karakter at man velger å ikke rykke ut.

– Her var det ingen melding om at noen var utsatt for vold, men det var snakk om sjikane, sier Pettersen. Ifølge politistasjonssjefen anså ikke operasjonsleder meldingene som så alvorlige at de fant det nødvendig å rykke ut.

– De var av en slik art at operasjonssentralen valgte å ikke rykke ut. Det ble også gjennomført en samtale med mannen som senere ble funnet drept, sa Pettersen.

Les også: Politiet snakket med den drepte kort tid før drapet

Spesialenheten ble rutinemessig varslet og alle meldingene som ble ringt inn til operasjonssentralen er loggført.

– Det er riktig at det skal foreligge lydlogger, og vi er naturligvis interessert i dem, sier Hjelm-Hansen.