Drapssiktede i Tromsø i fengslingsmøte

Det var i en leilighet i dette bolighuset på Tromsøya at en mann i 60-åra drept julaften. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix Les mer Lukk

Mannen og kvinnen som er siktet for å ha drept en mann i 60-årene i Tromsø julaften, ble framstilt for varetektsfengsling allerede tidlig fredag formiddag.

Fengslingsmøtene i Nord-Troms tingrett startet klokka 9, men fengslingskjennelsen blir først kjent senere fredag.

Mannen i 60-årene ble funnet død i leiligheten på Tromsøya da politiet og AMK rykket ut til stedet like før klokka 9 julaften. På stedet pågrep de mannens 38 år gamle datter og hennes 42 år gamle samboer som begge ble siktet for drap eller medvirkning til drap.

Les også: Drapssiktet mann funnet utilregnelig tidligere i år

Flere avhør

– De siste dagene er de mest nødvendige etterforskningsskritt og forberedelser til dagens fengslingsmøte gjennomført. Etterforskningen fortsetter i dag, blant annet med flere avhør av vitner og fortsatt rundspørring. Det planlegges også avhør av de siktede. Så langt er det kun gjennomført et innledende avhør av kvinnen, sier politioverbetjent og sjef for etterforskningsseksjonen ved Tromsø politistasjon, Morten Pettersen.

Han opplyser at den drepte blir obdusert fredag, men av hensyn til etterforskningen vil ikke resultatet av obduksjonen bli offentliggjort før senere, tidligst ut i neste uke.

Ifølge Pettersen har politiet ingen flere opplysninger i saken, men vil frigi navnet på den drepte så snart de pårørende er varslet om det. Det vil muligens skje allerede i løpet av fredag.

Les også: Politiet snakket med den drepte kort tid før drapet

Nekter straffskyld

Ken Olav Warth, som er forsvarer for den siktede 42-åringen, opplyser til NRK at klienten motsetter seg fengsling. Han erkjenner ikke straffskyld, verken for drap eller medvirkning til drap.

Warth opplyser at de vil vurdere å anke eventuell fengsling. Han sier dessuten at de håper det blir oppnevnt psykiatrisk sakkyndige for å vurdere mannens tilregnelighet.

Den siktede kvinnens forsvarer, Ida P. Much-Ellingsen, ønsker ikke å uttale seg om hvordan klienten stiller seg til verken siktelsen eller varetektsfengsling.

– Det jeg kan si, er at siktelsen er uendret for begge de siktede. Politiet etterforsker saken for fullt og vil helt sikkert gjennomføre nye avhør med både de siktede og andre i løpet av fredag og de neste dagene, sier Munch-Ellingsen.

Politiet opplyste julaften at mannen var blitt utsatt for stump vold. Ifølge iTromsø ville kvinnens far kaste ut hennes samboer da han reiste til Tromsø sist søndag.