Garasje blåste av grunnmuren og inn i nabohuset

Uværet herjer igjen langs kysten av Nordvestlandet. Dette bildet er fra ekstremværet Ivars herjinger i Ellingsøyfjorden utenfor Ålesund tidligere denne måneden. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix) Les mer Lukk

Julestormen preget flere steder av landet første juledag. I Sunnmøre gikk politiet ut og ba folk holde seg innendørs, men det har ikke kommet inn meldinger om personskader.

Politiet i Sunnmøre gikk ut i lokalavisa Sunnmørsposten på formiddagen første juledag og ba folk holde seg inne. Sterke kastevinder gjorde det farlige å ferdes utendørs, varslet politiet.

Noen timer seinere kunne politiet overfor NTB avblåse alarmen etter at vinden hadde løyet utover dagen.

Det har ikke kommet inn meldinger om personskader, men vinden har gått løs på hus og gjenstander. På et tidspunkt tikket det inn meldinger hele tida, opplyser politiet.

Les også: Uvær skapte strøm- og togstans i Sør-Norge

I Eidsnes tok vinden en pipe på et bolighus, mens en konteiner blåste over ende og ut i veibanen. I Ålesund sentrum blåste takplater av fra industribygg, mens deler av taket til Hundeidvik skole i Sykkylven også ble tatt av vinden og blåste rundt i nabolaget.

Sjekk været der du er

En garasje blåste også av grunnmuren og inn i et nabohus i Sykkylven. Familien på tre som fikk nabogarasjen i husveggen var på vei til å stå opp til julefrokost da de hørte braket.

– Vi hørte et brak. Jeg forsto umiddelbart at dette var mer enn bare takstein som fløy. Nå er jeg mest oppgitt over naturkreftene, det er ikke mye en styrer, sier Lars Even Nysæter til NRK.

Les også: Mange veier stengt på grunn av uvær

Litt lenger sør i landet, nærmere bestemt i Nordfjorden i Sogn og Fjordane, der et fergesamband knytter bygdene Stårheim og Isane sammen, beskrives forholdene som de verste noen sinne.

– Dette er det verste jeg har vært med på av sånt sørlig vær noen sinne. Det er helt sikkert. I tillegg har varer det så lenge, forteller Kjell Sandal til NRK Sogn og Fjordane, som mener det er farlig å holde seg utendørs.

Les også: Titusener rammet av uvær i England

På Godøy ble et nausttak blåst av og havnet i veibanen. I Hessa utgjorde takplater som ble revet løs fra et hus fare for nabohusene, mens en fiskebåt slet seg og drev på land på Ellingsøy.

– Meldingene om skader har avtatt nå, melder politiet i 16.15-tiden.