Mange veier stengt på grunn av uvær

Mange fjelloverganger er nå stengt. Dette bildet viser E12 Umbukta. Foto: Webkamera/Vegvesen Les mer Lukk

Mange veistrekninger og fjelloverganger er fortsatt stengt på grunn av uvær. Spesielt gjelder dette i Nord-Norge.

Selv om uværet julaften avtok i løpet av kvelden, er det første juledag mange veistrekninger som er stengt på grunn av været.

Det er i Nord-Norge været er verst og konsekvensene størst. E69 ved Skipsfjordshøgda bom i Skarsvåg er midlertidig stengt på grunn av uvær. Også E6 over Sennalandet i Finnmark var stengt, men kunne åpne igjen onsdag formiddag.

I tillegg var det planlagte stengninger på E6 stengt over Saltfjellet og E10 ved Bjørnfjell i Nordland. E6 åpnet for friferdsel litt før klokken 12 onsdag, mens det er kolonnekjøring på E10.

Les også: Uvær kan stenge veier på kort varsel

Riksvei 7 over Hardangervidda er stengt på grunn av dårlig vær, og det samme gjelder riksvei 13 over Vikafjellet, melder Statens vegvesen.

Både E6 over Dovrefjell og E16 over Filefjell er foreløpig åpne, men veivesenet advarer mot isdekke og glatte veier. Fylkesvei 27 over Venabygdsfjellet er uværsstengt både i Hedmark og i Oppland.

Det er kolonnekjøring på E134 Våglidstunnelen – Austmannslitunnelen ved Haukelifjell i Telemark og i Hordaland. Også i Finnmark er det kolonnekjøring over flere strekninger.